Fysiske rammer

På Johannes Gården Fritidshjem har vi dagligt adgang til en stor sal, et træværksted, flere forskellige hobbyrum, kreative værksteder, udendørs multihus med muligheder for at lave bål, musiklokale og forskellige stuer på fritidshjemmet.

Siden sommeren 2020 har vi organiseret os sådan, at de yngste børn - 0. og 1. klasse - har til huse i stueetagen, mens 2. og 3. klasserne "bor" i vores lokaler på 1. sal.  

I stueetagen findes stue 1, 2 og 3 samt værkstedet, mens 1. salen rummer stue 4, køkken-alrum samt Lille Sal. I vores organisering betræber vi os på, at alle børn har adgang til at bruge de forskellige stuers særlige muligheder. Fx. at de ældste børn får adgang til fx.træværkstedet, mens de yngste er på tur.     

Der er forskellige aktiviteter tilknyttet de forskellige stuer:

Stue 1 samt stue 1's lille rum 
På stue 1 kan børnene lege rollelege, Vi har en lang række forskelligt slags legetøj, som vi tager i brug, når vi leger med børnene og herigennem øver deres sociale kunnen. På stuen har vi også forskelligt kontruktions-legetøj, såsom Geomac. I stue 1's lille rum har vi indrettet en dukkekrog. 

Stue 2
Her har vi en læse- samt spillestue. Stuen rummer en stor sofa, hvor børnene slænger sig og læser bøger og ellers er der mulighed for at spille spil.  

Stue 3 og stue 3's lille rum
Stue 3 er indrettet som et kreativt rum, hvor børnene kan lave forskellige kreative aktiviteter såsom papirklip, stofmaling, planteværksted osv.

Stue 3's lille rum er sammen med børnene blevet udformet til en eventyrlig skov. Stue 3's lille rum kan børnene låne til at lege forskellieg fantasilege.  

På gangen har vi et bordfodbold og små garderoberum, hvori man kan lege. Endvidere har vi en legeplads med fokus på rollelege, en fodboldbane og en kæmpe græsplæne, hvor vi ofte laver fælleslege for alle. Ved garderoben er vores "flyverstation" hvor børnene krydser sig ind og ud. På opslagstavlen overfor køkkenet kan man følge med i hvilke aktiviteter der er planlagt for måneden.

Stue 4
Er et rum, der rummer flere muligheder for børnene. På stue har vi fritidshjemmets eneste playstation, vi spiller spil, læser bøger og Anders And blade. 

Køkken-alrummet
I køkkenet bliver dagens lette måltid serveret. Køkkenet bliver ofte omdannet til en restaurant, hvor børnene agerer kokke og tjenere og på den måde bliver dagens måltid serveret i en stor rolleleg.   

Lillesal
I vores lille sal spiller vi ofte bordtennis og laver fælleslege. 

Musiklokale
I kælderen findes vores musiklokale, som vi deler med klubben

Storesal
I Storesal har vi mulighed for at spille boldspil, lave samarbejdslege og benytte scenen til udklædning og "improviserede forestillinger".

Værksted i kælderen
I kælderen ligger vores krea-male-værksted, som vi på skift besøger med forskellige børnegrupper.

Vi har hjerterum til alle, og i vores institution er der højt til loftet.

Om Fritidshjemmet

Typiske aktiviteter på fritidshjemmet

 • Spil, tegnemuligheder, lego, bordfodbold
 • Rolle - samt regellege
 • Udklædning og optræden
 • Lege i salen
 • Træværksted
 • Forskellige kreative aktiviteter og forløb
 • Madlavning
 • Sal - aktiviteter
 • Legepladslege og fællesleg
 • Bålaktiviteter i multihytten på legepladsen
 • Skovstratego
 • Yoga og afslapning
 • Musik og sang 
 • Ture i lokalområder

KONTAKT OG ÅBNINGSTIDER FRITIDSHJEM

Kontaktoplysninger
Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem

Blegdamsvej 1B
2200 København N
Skriv email til os
Tlf. 0. & 1. klasse: 3539 0976
Tlf. 2. & 3. klasse: 9398 0976
Tlf. leder: 3539 0976 

Åbningstider

Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem har åbent dagligt mellem kl. 12 og kl. 17, mandag til fredag.

Ferieperioder
I skolens ferie har fritidshjemet åbent fra kl. 7.00 - 17.00. Forældre skal registrere ønsket pasningsbehov minimum 3 uger før pågegyndt ferieperiode. 

 

Antal Lukkedag i 2022: 8 lukkedage 

11., 12., og 13. april 2022

27. maj 2022

27., 28., 29. og 30. december 2022