• Johannesgaarden_boerneghaven-19

  Johannesgaarden_boerneghaven-19

 • Johannesgaarden_boerneghaven-35

  Johannesgaarden_boerneghaven-35

 • oktober-25

  oktober-25

 • oktober-60

  oktober-60

 • Johannesgaarden_boerneghaven-42

  Johannesgaarden_boerneghaven-42

 • Johannesgaarden_boerneghaven-3

  Johannesgaarden_boerneghaven-3

 • Johannesgaarden_boerneghaven-27

  Johannesgaarden_boerneghaven-27

 • Johannesgaarden_boerneghaven-12

  Johannesgaarden_boerneghaven-12

 • Johannesgaarden_boerneghaven-32

  Johannesgaarden_boerneghaven-32

Mere om indkøring og pejlemærker

Hver indkøring er unik, men der er nogle generelle træk ved langt de fleste indkøringer, ligesom der er nogle vigtige pejlemærker, som du og os her i børnehaven, skal være opmærksomme på.

De generelle træk

1. Den første og anden dag er korte dage – typisk 1,5-2 timer. Du er her hele tiden sammen med dit barn. Der vil være én voksen, der tager imod jer. Sammen får I talt om dit barn, forventninger og muligheder til starten. Den voksne fra børnehaven vil være tæt på dit barn for at få skabt en god kontakt.

2. Den tredje og/eller fjerde dag går du et stykke tid. Oftest ved frokosten, da madkassen, for de yngste, er interessant, men også fordi vi spiser i mindre grupper, hvor den voksne kan være helt tæt på dit barn, når du har sagt farvel.

3. De følgende dage udvider vi stille og roligt tidsrummet, hvor du er væk, og har en aftale om, at vi ringer, hvis der er noget.

Pejlemærkerne

Tryghed og tillid
Opbygningen af tryghed og tillid hos dig og dit barn er helt essentiel for os i den indledende indkøring. Som forælder skal du have en klar fornemmelse af, at børnehaven er et trygt sted for dit barn. Du skal have tillid til, at de voksne i børnehaven, vil tage sig af dit barn, når du går. Det samme gælder for dit barn.

Vores erfaring er, at følelsen af tryghed og tillid (og det modsatte) ’smitter’ mellem forældre og børn. Er du tryg og har tillid, vil dit barn typisk også hurtigt blive tryg og få tillid.

Åbenhed og nysgerrighed
I den indledende indkøring er vi opmærksomme på, hvordan dit barn så at sige ’går til’ børnehavelivet. Hvis dit barn synes, at der foregår mange spændende ting i børnehaven og gerne forlader dig for at undersøge og afprøve det nye, ser vi det som en vigtig indikator på, at indkøringen er på rette spor. Er dit barn lidt længere tid om at indtage børnehaven, taler vi om, hvad der skal ske.

Alle pejlemærker er vigtige og tager tid. Det er vigtigt, at give indkøringen den tid, det tager – det er godt givet ud. Men hvis du er klar til børnehavelivet, så vil dit barn oftest også være det.

Om Børnehaven

Læs mere om start

Kontakt Børnehaven

Kontaktoplysninger
Sankt Johannes Gårdens Børnehave

Blegdamsvej 1B
2200 København N
Skriv email til os
Tlf.: 3539 0975

 

Padagogisk Lareplan SJG

Pædagogisk læreplan
Pædagogisk læreplan for Sankt Johannes Gårdens Integ. Børne-/Ungeinstitution Oktober 2019
Hent her som pdf
Udvikling af det pædagogiske måltid
Evaluering af 3 temaer i læreplanen